Eat Polska Food Tours zaprasza 9 lutego o godzinie 19.00 na degustację win z Zielonej Góry, którą poprowadzą Monika Gruszfeld i Michał Sobieszuk. Do spróbowania będą: Riesling znad Pradoliny 2020 (Winnica Stara Winna Góra), Pinot Blanc 2020 (Winnica Ingrid), Pandemiczna Czerwień 2019 (Winnica Miłosz), Cabernet Cortis 2019 (Winnica Milsko), Salvia 2019 (Winnica Vae Soli) oraz No. 5 2018 (Winnica Żelazny). Wydarzenie odbędzie się online. Koszt degustacji wynosi 99 zł/os. W cenie zawarte jest 6 sampli degustacyjnych o pojemności 50 ml oraz prelekcja na temat zielonogórskiego winiarstwa. Bilety zakupić można pod tym linkiem.
Degustacje, Spirits
degustacje, wino
Wieczór z zielonogórskimi winami
Powiązane artykuły
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Zabutelkowana w październiku 2025 roku z mocą 55%, whisky najpierw cztery lata spędziła w beczkach […]
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Zabutelkowana we wrześniu 2025, już 28. edycja Springbank 12YO CS. Leżakowana wyłącznie w beczkach po […]
Degustacje, Degustujemy
degustacje
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Lektury
recenzje, wino
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
Wydarzenia
rynek
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Degustacje
degustacje, koniak, likier
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]