Obecna firma powstała w 2002 roku, powołana przez inwestorów ze Szwecji, którzy są też właścicielami firmy Georgian Wines & Spirits w Kachetii. W 2007 roku rozpoczęła działalność nowoczesna winiarnia połaczona z destylarnią chacha. Nazwa nawiązuje do najważniejszej gruzińskiej dynastii książęcej, która panowała od początku XVI do XIX wieku. Wspaniały pałac Mukhrani – dostępny dla zwiedzających – jest tu restauracja, a jednocześnie zakład produkcyjny – winiarnia i destylarnia, a w piwnicach znajduje się 60 tys. beczek z winem. Większość starzenia odbywa się we francuskim dębie. Mury zapewniają stała temperaturę 15 stopni Celsjusza. Piwnice powstały w 1878 roku, château zostało zaprojektowane przez francuskiego architekta. Była tu letnia posiadłość Romanowów. W piwnicach są kwewri, które mają 150 lat i pamiętają czasy założyciela winiarni, Ivana Mukhranbatoni. Ivan produkował w XIX wieku 1,2 mln l wina rocznie.
Obecnie firma znana jest z doskonałych win z lokalnych gruzińskich szczepów. Produkują też wysokiej klasy Finest Chacha of Georgia (43%) – biała, ale leżakująca rok w dębie, bardzo łagodna, kwiatowa w aromacie, w ustach – rodzynki. Destylat jest niezwykłą mieszanką wytłoczyn winogron ze szczepów: tavkveri, saperavi, shavkapito, syrah, petit verdot, goruli mtsvane, rkatsiteli, chardonnay i sauvignon blanc. Destylują chachę w niemieckich aparatach Kothe. Ciekawostką jest wino wzmacniane z muscatu, gdzie fermentacja została przerwana przez dodatek chacha.