Wódka grzybowa Portobello Road

W tym miesiącu zadebiutowała wódka Portobello Road Mushroom Cabinet Vodka. Londyński producent do jej stworzenia wykorzystał grzyby shiitake (lentinula edodes) i soplówka jeżowata (hericium erinaceus), który jest cenionym grzybem w kuchni chińskiej i japońskiej. Grzyby są uprawiane przez szefa kuchni Brett Graham z restauracji The Ledbury w Notting Hill’s, nagrodzonej dwoma gwiazdkami Michelin. Grzyby były redestylowane z wykorzystaniem spirytusu ziemniaczanego.

To pierwsza wódka Portobello Road z limitowanej serii Local Heroes. Polskim dystrybutorem destylarni jest MV Poland.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.