16 grudnia w Salonie M&P Strzelecka 27 odbyła się degustacja wyrobów firmy Manufaktura Wódki. Zestawiane na naturalnych maceratach, na rynku od roku, podobają się konsumentom ze względu na ich delikatny, słodki charakter. Dotyczy to zarówno wódki czystej zbożowej (40%), o nutach wanilii, jak i Bimbru (41%) czy Śliwowicy (50%). Te dwa trunki leżakowane są w beczkach po miodach pitnych, co dało im dodatkowej słodyczy. Bimber jest uszlachetniony nalewami z destylatów jabłkowych i śliwkowych oraz słodu jęczmiennego. Śliwowica jest delikatna, słodka, przypadła do gustu osobom, które nie lubią szorstkiego charakteru owocowych destylatów, beczka po miodzie uszlachetniła trunek. Czwartą butelką wieczoru był likier z kolekcji Prohibicja tego samego producenta. Słodko-gorzka receptura, oparta w dużym stopniu na pomarańczach, gałce muszkatołowej i innych przyprawach korzennych, przypominająca dawną Angielską Gorzką. Butelkowana z mocą 32%, świetna z dodatkiem wermutu, sody i lodu.