Wolf & Oak na Beesfund

Wolf & Oak Distillery rozpoczęło zbiórkę pieniędzy poprzez platformę Beesfund. Zbiórka potrwa do 23 lutego, a jej celem jest zebranie 4,2 mln zł, co stanowi 23,7% kapitału akcyjnego spółki. Oferowanych jest 31111 akcji w cenie 135 zł za akcję. Pozyskane środki zostaną przeznaczone na produkcję i dystrybucję alkoholu oraz wykorzystanie destylarni jako obiektu restauracyjnego, szkoleniowego i noclegowego.

Model biznesowy opiera się na czterech filarach:

  • Produkcja i sprzedaż alkoholi
  • Szkolenia i warsztat masterclass
  • Restauracja z salą do degustacji whiskey
  • Baza noclegowa składająca się z 16 pokoi

Spółka ma zgodę na produkcję do 130 tys. l alkoholu etylowego 100% rocznie, co pozwoli zalewać
700 beczek żytnią whiskey (głównie 200-litrowych), co stanowić będzie 78% przychodu oraz zalewać 100 beczek rumu, brandy oraz innych trunków starzonych (12% przychodu) i butelkować
do 100 tys. butelek 0,7 rocznie trunków niestarzonych (okowita, gin, rum), co da 10% przychodów, nie uwzględniając przychodu z restauracji, pokoi gościnnych oraz innych działalności spółki.
Firma ma na swoim koncie już liczne sukcesy, zarówno sprzedażowe, jak i wizerunkowe.
Plan inwestycji przedstawia się następująco:

1 600 000 PLN
SPRZĘT DO DESTYLACJI
• 650 000 PLN
Niezbędne zaplecze technologiczne, w tym: generator pary, kadź zacierna, zbiorniki fermentacyjne, pompy, orurowanie, chłodnia wentylatorowa, zbiorniki na spirytus, spirits safe i inne.
• 230 000 PLN
Jeden alembik single pot-stillo pojemności 3,3 m3 do produkcji ginu, rumu, brandy (alternatywnie new-make’a do whiskey).
• 490 000 PLN
Para alembików o pojemności 4,5 m3 i 3 m3 pracujące jako wash oraz spirit do produkcji new-make’a do whiskey.
• 230 000 PLN
Montaż i uruchomienie sprzętu wraz z adaptacją pomieszczeń.

2 030 000 PLN
DOKOŃCZENIE REMONTU BUDYNKU
• 500 000 PLN
Dokończenie remontu parteru wraz z częścią restauracyjną, zapleczem kuchennym, głównym wejściem i częścią socjalną oraz dostosowaniem pomieszczeń pod produkcję.
• 300 000 PLN
Odbudowanie pomieszczeń przeznaczonych pod biura (I-piętro) oraz tarasu od strony wschodniej. Organizacja prowizorycznego parkingu oraz terenów zielonych wokół destylarni (przede wszystkim od frontu i reprezentacyjnej części).
• 480 000 PLN
Remont I-piętra. Stworzenie pierwszych 9 z 16 apartamentów dla gości oraz ich urządzenie. Aranżacja sali degustacyjnej nad produkcją.
• 450 000 PLN
Remont II-piętra. Stworzenie kolejnych 7 apartamentów dla gości wraz z ich urządzeniem. Urządzenie dwóch sal konferencyjnych.
• 300 000 PLN
Przebudowa i wykończenie parkingu, budowa tarasu od strony południowej (klimat industrialny) oraz strefy relaksu wraz z grillem nad rzeczką Krynką, z którą graniczy nasza działka.

570 000 PLN
URUCHOMIENIE DESTYLARNI
• 280 000 PLN
Zakup 400 beczek 200 l na whiskey (mamy już 210 sztuk; nowy amerykański dąb).
• 150 000 PLN
Zakup 100 beczek po winie – beczki po winie z polskich winnic, opcjonalnie po sherry, porto, mustatel.
• 60 000 PLN
Zakup butelek na okowitę, gin, rum oraz brandy.
• 40 000 PLN
Zakup surowców do produkcji – żyta, melasy oraz botanicals do ginu.
• 40 000 PLN
Promocja naszych trunków na festiwalach i targach w Polsce oraz za granicą.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.