Bar and Books Podwale (ul. Wąski Dunaj 20, Warszawa) zaprasza 20 maja o godz. 19.00 na obchody World Whisky Day. Jedną z degustowanych whiskey będzie Teeling Whiskey Brabazon – limitowana Irish whiskey, w skład której wchodzą dziesięcioletnie destylaty, spoczywające cały okres dojrzewania w beczkach po sherry oloroso , wykonanych z hiszpańskiego dębu, piętnastoletnie destylaty dojrzewające w mniejszych beczkach hogshead po sherry oloroso z amerykańskiego dębu, oraz czternastoletnie, pochodzące z beczek po sherry pedro ximenez.


Pozostałe whiskey wieczoru to: Teeling Madeira single cask, która spędziła 12 lat w beczce po portugalskim wzmacnianym winie i Revival 14YO, pochodząca z beczek po pineau des Charentes.
Spotkanie prowadzi Jarosław Buss, właściciel Tudor House, firmy będącej wyłącznym przedstawicielem marki Teeling w Polsce.
Wstęp – 50 zł. Limit – 25 osób.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail