Biała tequila z ręcznie zbieranej agawy, destylowana na rodzinnej plantacji Hacienda Casa Macías. Stworzył ją José Manuel Macías García, zwany „Manolo”. Urodzony w 1968 roku w Torreón w stanie Coahuila, czwarty z dziewięciorga rodzeństwa, Don Manolo studiował wzornictwo przemysłowe na Uniwersytecie w Torreón w stanie Coahuilla. W 1991 roku przeprowadził się z rodziną do Tequili w stanie Jalisco roku. Pracował jako kotlarz w destylarni Tequileña, przy alembikach do tequili, robionych z różnych rodzajów i materiałów. Po pięciu latach pracy w Tequileña w 1996 roku założył własną firmę INOX, budując alembiki dla producentów tequili w stanie Jalisco. W 2014 roku Don Manolo zbudował własną destylarnię dla tequili premium. Najpierw piecze dojrzałe serca agawy w tradycyjnych ceglanych piecach, potem miażdży je w tradycyjnym kamiennym młynie. Fermentacja odbywa się z udziałem dzikich drożdży. Tworzy delikatną w aromacie i bardzo delikatną tequilę o nutach kwiatowych, miodowych, delikatnie korzennych (cynamon, gałka muszkatołowa), delikatnie owocowych (ananas). W ustach jego tequila jest cierpka, Don Manolo nie dodaje cukru. Ma wyrazisty, ale delikatny smak zielonych włoskich orzechów oraz – w mniejszym stopniu – suchych włoskich orzechów. Podobnie finisz – cierpki, wytrawny, orzechowy, lekko też nuty czarnej oliwki. Nietuzinkowa tequila. Jest też w wersji reposado. Butelkowane z mocą 40%. W Polsce w ofercie Spirit Depot.
