Bajtra

likier z owoców opuncji, jeden z narodowych likierów Malty, gdzie opuncja jest uprawiana od XV wieku. Owoce zbierane są na przełomie lipca i sierpnia, fermentowane w drewnianych kadziach. Potem do wina z opuncji dodawany jest mocny alkohol i cukier by przerwać fermentację. W aromacie: kwiaty, zielone jabłka, morele, w ustach jeszcze maliny, truskawki, a przede wszystkim poziomki, w finiszu jeszcze marcepan, słodka smietanka. Smaczne i delikatne, do podawania z lodem w gorące dni. Moc – 21-25%. Producenci m.in.: Zeppi’s, Ogygia, Savina i inni.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.