Whisky Balblair 2000 została zabutelkowana z mocą 46%. Leżakowana 13 lat w beczkach z amerykańskiego dębu, w beczkach po bourbonie i first-fill spanish oak butts. Jak rekomenduje producent, trunek ma zapach mokrego drewna, pieczonych czerwonych jabłek, keksu, wanilii, dojrzałych owoców tropikalnych. Smak mielonych przypraw, starego drewna, plastrów ananasa z puszki, wytrawnych skórek pomarańczy, miodu. Finisz słodki, śmietankowy z gorzką czekoladą. Cena 70 funtów. Balblair 1991 dojrzewała 24 lata w beczkach po bourbonie, finiszowała przez trzy lata w first-fill spanish oak butts. Jak rekomenduje producent, w nosie czuć owoce cytrusowe, wanilię, toffi, czekoladę, miód, korzenne przyprawy, morele. W ustach cytrusy, deserowej czekolady, duszonych jabłek i gruszek, świątecznego puddingu i sosu waniliowego. W finiszu pomarańcze, wiórki kokosowe, wanilia i karmel. Moc 46%. Cena 125 funtów.