marka peruwiańskiego pisco, produkowanego w Ica, jednego z najlepszych na rynku. Producent, firma Bodega San Isidro, to firma działająca od 1919 roku. Destylowane są lokalne szczepy winogron, oferowane są zarówno typowe aromatyczne destylaty z wytłoków jak i z przefermentowanego moszczu całych winogron – pisco Mosto. Przed rozlaniem do butelek alkohol poddawany jest trzymiesięcznemu starzeniu w stalowych cysternach. Oferta obejmuje: Pisco Barsol Primero Quebranta (41,3%) – słodkie, lekko drożdżowe z winogron szczepu quebranta, Pisco Barsol Selecto Acholado (40,5) – mieszanka wytłoków z winogron quebranta i Italia, o aromacie kwiatowym, lekko mdłe, Pisco Barsol Selecto Italia (40,5%) – bardzo aromatyczne, odnajdziemy tu bergamotkę, jaśmin, róże, smak herbaty, z winogron szczepu italia, Pisco Barsol Selecto Torontel (41,3%) – złożony aromat, w którym znajdziemy gałkę muszkatołową i trawę cytrynową oraz szczyptę wanilii, wytłoki z winogron torontel, Pisco Barsol Supremo Mosto Verde Quebranta (41,5%) – bardziej wytrawne od poprzednich, o dojrzałym słonecznym smaku winogron szczepu quebranta i Pisco Barsol Supremo Mosto Verde Italia (41,5%) – najmniej aromatyczne, najbardziej wytrawne, z całych winogron szczepu italia.
Na zdjęciu degustuję pisco Barsol na targach Prowein w Dusseldorfie
[nggallery id=144]