Beccaris

producent grappy z Piemontu. Firmę założył w 1951 roku Elio Beccaris, początkowo działała jednak jako winiarnia i wytwórnia octu winnego. Destylarnię założył jego syn, Carlo Beccaris. Obecnie firmą kieruje już trzecie pokolenie – Marco i Paolo. Do produkcji grapy wykorzystują wytłoczynny z winiarni z regionu pomiędzy Langhe i Monferrato, w tym wielu tylko lokalnie występujących szczepów winogron. Destylują zarówno w kolumnach jak i w miedzianych alembikach. Ich linia białych, jednoszczepowych grapp obejmuje: Moscato, Barbera, Dolcetto, Arneis, Brachetto, Nebbiolo da Barbaresco, Cortese, Grignolino, a także – w wersji Selezione (z alembika) – Erbaluce Passito, Pelaverga, Ruchè i Chardonnay. Mają także grappy mieszane, grappy starzone i infuzjowane ziołami oraz aromatyzowane owocami. Do starzenia używają beczek z dębu  słoweńskiego oraz z drewna wiśni, a także systemu solera (Grappa di Barbera Affinata in ciliegio – Solera). Niektóre grappy butelkowane są po ponad dziesięciu latach w beczkach. Firma produkuje także likiery, takie jak: Amaro San Carlo, Aperitivo Perù, Sambuca, Amaretto, Mirto, Genepy czy Pastis. Mają również w ofercie dwudziestoletnią brandy.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.