producent grappy z Piemontu. Firmę założył w 1951 roku Elio Beccaris, początkowo działała jednak jako winiarnia i wytwórnia octu winnego. Destylarnię założył jego syn, Carlo Beccaris. Obecnie firmą kieruje już trzecie pokolenie – Marco i Paolo. Do produkcji grapy wykorzystują wytłoczynny z winiarni z regionu pomiędzy Langhe i Monferrato, w tym wielu tylko lokalnie występujących szczepów winogron. Destylują zarówno w kolumnach jak i w miedzianych alembikach. Ich linia białych, jednoszczepowych grapp obejmuje: Moscato, Barbera, Dolcetto, Arneis, Brachetto, Nebbiolo da Barbaresco, Cortese, Grignolino, a także – w wersji Selezione (z alembika) – Erbaluce Passito, Pelaverga, Ruchè i Chardonnay. Mają także grappy mieszane, grappy starzone i infuzjowane ziołami oraz aromatyzowane owocami. Do starzenia używają beczek z dębu słoweńskiego oraz z drewna wiśni, a także systemu solera (Grappa di Barbera Affinata in ciliegio – Solera). Niektóre grappy butelkowane są po ponad dziesięciu latach w beczkach. Firma produkuje także likiery, takie jak: Amaro San Carlo, Aperitivo Perù, Sambuca, Amaretto, Mirto, Genepy czy Pastis. Mają również w ofercie dwudziestoletnią brandy.