mały rodzinny dom koniakowy z wioski Saint Preuil, w regionie Grande Champagne. Historia marki sięga XIX wieku, jednak początkowo rodzina Boujou produkowała tylko wina, dopiero później zaczęto destylować eau-de-vie. Należy dziś do nich 14 ha winnic, głownie szczepu Ugni Blanc. Robią wyłącznie drogie, luksusowe koniaki, najtańszy kosztuje ponad 150 euro za butelkę. Jest to unikatowa oferta, nie dbają o to by ich trunki były gładkie czy delikatne, raczej przeciwnie – interesują ich kontrasty i wyraziste smaki. Nie filtrują na zimno przed butelkowaniem, przez co ich trunki często mają mgiełkę osadu, ale jednocześnie większość jest ciemna niemal jak kawa. Dobrym przykładem jest Brut de fût Royal Grande Champagne o mocy 60%. Rzecz niezwykła, rzadko zdarzają się koniaki butelkowane z mocą beczki. Aromat słodki, moc potężna, a mimo to alkohol nie zaburza smaku. W nosie: miód lipowy, gorzka czekolada, czarny pieprz, w ustach dochodzą suszone kwiaty, piołun. na podniebieniu pozostaje szorstkość dębowych tanin. W finiszu – majeranek i liść laurowy. Inne ich koniaki to: Divinessence, Extra, Imperium, Réserve Familiale czy Très Vieux Grande Champagne. W ofercie mają także Pinneau des Charentes.