Cabeza

biała tequila, 100% błękitnej agawy. Powstaje w El Ranchito Distillery w Arandas. Pracuje tu już piąte pokolenie plantatorów agawy, a mistrzem destylacji jest Jose Manual Vivanco. Wykorzystują wyłącznie agawy z własnych upraw, mają ok. 100 akrów na stokach w okolicy Arandas. Agawy pieczone są przez 24 godziny w tradycyjnych piecach z cegieł, długi proces fermentacji odbywa się w miesiącach zimowych z udziałem szampańskich drożdży. Destylacja jest dwukrotna w miedzianych alembikach, po drugiej destylacji alkohol ma moc zaledwie 55-56% i nie jest już filtrowany. Przed butelkowaniem moc jest obniżana do 43%. Aromat jest niezwykle rześki: agawy, ziół, skoszonej trawy, miodu. Smak wyrazisty, ale nic ziemistego, słodki, nuty pomarańczy, mandarynki. Przyjemnie rozgrzewa.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.