Znany producent koniaku, Camus, wraz z producentem baijou Gujinggong rozpoczęli budowę destylarni whisky o wartości 30 mln USD w Bozhou w Chinach. Nowy zakład, zlokalizowany w prowincji Anhui, będzie produkował whisky, która łączy chińską wiedzę w zakresie fermentacji i intensywności aromatu, wiedzę na temat szkockich destylacji oraz doświadczenie starzenia i mieszania koniaku. Budowa rozpoczęła się 21 listopada, a rozpoczęcie produkcji zaplanowano na 2025 roku.
Dwie dekady temu Camus rozpoczął internacjonalizację chińskiego baijou poprzez partnerstwo dystrybucyjne z firmą Kweichow Moutai, która jest częścią portfolio Spirit of China francuskiej grupy. Celem Camus jest uczynienie baijou jednym z trzech najwyższej jakości alkoholi na świecie, obok koniaku i whisky. W kwietniu 2021 roku Camus nawiązał współpracę z chińską firmą Shede Spirits, aby stworzyć nową globalną markę baijou.