angielska destylarnia działająca na terenie Rosemaund Farm w Hareford. Pan Harry Chase robi wódkę z zacieru jabłek i ziemniaków. Destylowana najpierw cztery razy w miedzianej kolumnie, potem jeszcze dwa razy w kolumnie rektyfikacyjnej do mocy 96%. Produkują też gin, jest on macerowany z ziół zawieszonych w maceratorze w lnianych woreczkach. Czysta Chase Vodka (40%) robiona jest wyłącznie z ziemniaków, ma aromat delikatny i smak bardzo słodki – wanilia, czekolada, maliny. Doskonała jest ich Chase Marmalade Vodka o smaku gorzkich pomarańczy. Jest też lekko dymna Chase English Oak Smoked Vodka, która przez tydzień leżakowała w wypalonych wewnątrz beczkach. Poza tym z udziałem jabłek jest Chase Apple Vodka i z dodatkiem maceratów rabarbarowych Chase Rhubarb Vodka. Jest też szeroka gama likierów na bazie destylatów jabłkowo-ziemniaczanych. Gin sprzedawany jest pod marką Williams Chase i robiony jest z dużym udziałem destylatu jabłkowego. Podstawowy Williams Chase Elegant Gin (48%) jest wyrazisty, o zdecydowanym smaku i aromacie jałowca, z delikatną słodką nutą jagód w finiszu. Wykorzystane surowce to: jałowiec, kolendra, dzięgiel, lukrecja, pomarańcza, cytryna, chmiel, kwiat bzu czarnego oraz jabłka odmiany bramley.Pierwszorządny gin. Bardziej cytrusowy smak ma ich Williams Chase Extra Dry Gin, z dodatkiem: cynamonu, gałki muszkatołowej, imbiru, migdałów, kolendry, kardamonu, goździków, lukrecji i cytryny. Chase robi także giny infuzjowane owocami, m.in. pomarańczowy.