Clase Azul

tequila z segmentu super premium. Każda ceramiczna butelka jest ręcznie robiona na niewielkim obrotowym kole. Agawy błękitnej odmiany pochodzą z organicznych plantacji na wzgórzach Jalisco (tzw. Highlands), przed zbiorem dojrzewają przez minimum dziewięć lat. Proces gotowania piñas przed fermentacją – w tradycyjnym piecu – trwa 72 godziny. Do fermentacji wykorzystywana jest własna, rodzinna, kolonia drożdży, która odpowiada za egzotyczne aromaty trunku. Destylowana w kolumnach, dojrzewa w beczkach po bourbonie i po sherry. Kolekcja obejmuje tequile: Clase Azul Plata, Clase Azul Reposado, Clase Azul Añejo oraz Clase Azul Ultra. Ta ostatnia dojrzewa przez pięć lat w beczkach po sherry, a wypuszczanych jest zaledwie 100 butelek rocznie – każda ozdobiona medalionem wykonanym ze złota i srebra. W nosie miód i lekka ziemistość, w ustach dodatkowo gorzka czekolada. Absolutna rewelacja.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.