Clyde May’s Straight Bourbon

Historia zaczyna się w 1946 roku w Alabamie, kiedy Clyde May zaczął robić lokalny moonshine, dorabiając się z czasem dwóch alembików. W 2001 roku wskrzeszono markę, wypuszczając Clyde May’s Original Alabama Style Whiskey (42,5%), czteroletnią whiskey, z niewielkim dodatkiem soku z jabłek. Następnie pojawiała się edycja Clyde May’s Straight Bourbon (46%), leżakowana 4-5 lat. W zapachu: mleczna czekolada z orzechami laskowymi, dużo kukurydzy, słodycz miodu, zioła, trochę nut bardziej gorzkich i mocniejszych – zielony orzech włoski, także śliwki, morele. W smaku whisky ostra, wyrazista, dużo imbiru, pieprz, do tego rozmaryn, fistaszki, pop corn, wiśnie. Finisz natomiast lżejszy, jest pieprz i imbir, ale jest też wanilia, budyń waniliowy, nadal dużo orzechów, tu powracają przede wszystkim znane już z aromatu orzechy laskowe, nuty dymne, apteczne i wiśniowe. Z czasem ofertę poszerzyły: Special Reserve Bourbon 10YO (55%), Straight Bourbon CS (60%), Straight Rye (47%). Polskim importerem jest Spirit Depot.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.