Do niedawna kojarzona tylko z limonką, cytryną i odległym Meksykiem tequila Olmeca Dark Chocolate zaskakuje oryginalnym smakiem. Kakao to oprócz limonki, chili oraz kolendry jedna z najbardziej autentycznych przypraw meksykańskiej kuchni.
Wraz z początkiem wiosny do sklepów trafia zupełnie nowa odsłona tequili Olmeca. Tym razem inspiracją okazał się jeden z tradycyjnych elementów meksykańskiej kuchni – kakao, które świetnie sprawdza się nie tylko jako dodatek do pikantnego sosu mole. Olmeca Dark Chocolate to likier na bazie tequili.
Olmeca Dark Chocolate to ciemny, wyrazisty likier na bazie tequili. Smakuje gorzką czekoladą, kakao, prażonymi orzechami oraz wanilią. Najlepiej smakuje schłodzona, podawana w shotach. Dostępna jest w butelkach o pojemności 0,7 litra w lokalach gastronomicznych oraz handlu nowoczesnym. Zawartość alkoholu to 35%.
Cacao de Oaxaca creo el mejor del mundo!!!