22 lutego o godz. 19.00 zapraszamy do Bar & Books (Wąski Dunaj 20, Warszawa) na spotkanie z niezwykłymi likierami, produkowanymi w Amsterdamie na bazie liści boliwijskiej koki – Agwa de Bolivia.
Pierwszy roztwór z boliwijskich liści koki został wyprodukowany w 1820 roku przez De Midici z Bolonii we Włoszech. Rudyard Kipling opisywał ten eliksir jako zrobiony „z wycinków i wiórów z anielskich skrzydeł”. Obecnie bale boliwijskich liści koki wysyłane są do Amsterdamu, gdzie poddawane są procesowi destylacji. Nie zawierają żadnych substancji narkotycznych.
Niewątpliwą atrakcją wieczoru będzie możliwość spróbowania niezwykłego trunku w tej kolekcji – Coca Blue, którego butelka kosztuje ok. 1100 zł. Podczas spotkania będzie można kupić każdy z likierów w promocyjnych cenach.
Trunki wieczoru to:
Agwa de Bolivia (30%)
Agwa de Bolivia Diablo (35%)
Agwa Coca de Cartel XO (43%)
Coca Blue (55,5%)
A także specjalnie przyrządzone koktajle na bazie Agwa de Bolivia i Agwa de Bolivia Diablo
Wstęp: bilety przy przedpłacie – 40 zł, w barze w dniu imprezy – 60 zł, liczba miejsc limitowana do 25 osób.
Zakup biletów: www.barandbooks.pl/warsaw/events_tim-agwa-de-bolivia-tasting-179.html
Zapisy: biuro@spirits.com.pl.
Travel from Bolivia to Amsterdam
– with Agwa de Bolivia
22.02.2016 19:00
Podwale Bar and Books
Wąski Dunaj 20, Warszawa
It will be exotic travel from bolivian mountains to Amsterdam. We will try very unique liquors, made from the finest coca leaves, grown and selected 2000 metres above sea level, then transported by armed guard to Amsterdam for maceration.
Tasting menu:
Agwa de Bolivia (30%)
Agwa de Bolivia Diablo (35%)
Agwa Coca de Cartel XO (43%)
Coca Blue (55,5%)
We will also try unique coctails with Agwa de Bolivia and Agwa de Bolivia Diablo
Tickets:
Prepaid on-line: www.barandbooks.pl/warsaw/events_tim-agwa-de-bolivia-tasting-179.html
On the door after reservation: 60 zł/pers.
reservations: biuro@spirits.com.pl
There is a restriction of 25 participants