EuroGastro 2017

Ruszyły 21. Międzynarodowe Targi Gartonomiczne EuroGastro 2017 oraz 10. Międzynarodowe Targi WorldHotel 2017. W Warszawie prezentuje się 270 wystawców z 14 krajów (Polska, Austria, Czechy, Estonia, Francja, Hiszpania, Kenia, Niemcy, Portugalia, Sri Lanka, Szwecja, Ukraina, Włochy) prezentuje szeroką paletę związaną z branżą. Targi trwają do 7 kwietnia.


Hala wystawiennicza podzielona jest na sektory: kompleksowa oferta zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych i barów, żywność (jak zwykle nie zabrakło pysznych lodów, egzotycznych ryb czy owoców, orientalnych przypraw) i napoje dla gastronomi – nie zabrakło oczywiście piwa, cydru, wina i alkoholi rzemieślniczych, wyposażenie hoteli. Przewidziano liczne szkolenia merytoryczne, spotkania z mistrzami sztuki kulinarnej.
Ciekawą ofertę przedstawili producenci aparatów do destylacji (np. Destila z Czech), produkcji piwa, wina czy soków. Innym interesującym produktem mógł poszczycić się pan Jacek Andruszkiewicz, reprezentujący D.a.a.J., który wykonuje dmuchane butelki w kształcie mapy Polski z alkoholem (40% wódka orkiszowa, którą produkuje i rozlewa Bartex z Nowego Tomyśla), opatrzone mosiężnymi tulejami, pokrywane szlachetnym metalem, grawerowane na życzenie klienta.
Firma Selgros Cash&Carry i Transgourmet 5 kwietnia po raz pierwszy zaprezentowały swoją ekskluzywną ofertę marek własnych – czarny ryż pachnący świeżym pieczywem, wędzoną sól, olej z nasion maku czy pieprz fermentowany według sekretnej, azjatyckiej receptury. To tylko nieliczne nowości firmy, na której stoisku prezentowano nie tylko produkty, ale również gotowe dania, przygotowane przez szefów kuchni.
To tylko nieliczne atrakcje targów. Warto odwiedzić. Miejsce: Warszawa, ul. Marsa 56c.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.