Zapraszamy 17 kwietnia o godz. 19.30 na degustację czterech smaków niezwykłych ginów Berkshire, które są zestawiane z tego, co da się zebrać na 9000 akrach lasów, ogrodów i łąk Yattendon Estate w West Berkshire, a potem destylowane w małych miedzianym alembiku. Spotkanie poprowadzi Johhny Neill, twórca wielu receptur współczesnych ginów, jego dziełem są m.in. takie marki jak seria ginów Whitley Neill, czy linia irlandzkich whiskey Samuel Gelston’s. Johnny opowie o swojej pasji, o tym jak dobiera botaniki, jak powstają nowoczesne smaki ginów.
Do spróbowania będą:
Dry Gin (40,3%)
Rhubarb & Raspberry Gin (40,3%)
Honey & Orange Blossom Gin (40,3%)
Dandelion & Burdock Gin (40,3%)
Degustacja odbędzie się przez platformę Zoom. Koszt uczestnictwa to 50 zł (plus 15 zł wysyłka Pocztex), obejmuje 4 próbki po 20 ml.
Bilety: https://spirits.com.pl/produkt/gin-berkshire-z-johhnym-neill/
Bilety z wysyłką: https://spirits.com.pl/produkt/gin-berkshire-z-johhnym-neill-z-wysylka/
Gin Berkshire z Johhnym Neill
Powiązane artykuły
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]