Chińska whisky z ryżu z regionu Guangdong, leżakowana w dębie amerykańskim i francuskim, butelkowana z mocą 43%. Zapach polnych ziół, kopru, octanów. W smaku też dużo nut octowych, rumowych, wytrawnych, ściągających. Nie powiedziałbym w degustacji w ciemno, że to whisky. Finisz nie smaczny – koper, tatarak, spora kwasowość, octowość. I masa soli. Nie wzbudza entuzjazmu.
Alkohole dnia
single grain, whisky
Grand Talon Rice Whisky
Powiązane artykuły
Alkohole dnia
likier
Kwaskowo-słodki aromat wieloowocowy, w zapachu dużo śliwki, suszonej śliwki i suszonej pigwy oraz jagód leśnych […]
Alkohole dnia
wódka
Wyprodukowana dla Polskie Supermarkety Sp. z o.o., czysta wódka zbożowa o mocy 38%. Aromat delikatny, […]
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Zabutelkowana w październiku 2025 roku z mocą 55%, whisky najpierw cztery lata spędziła w beczkach […]
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Zabutelkowana we wrześniu 2025, już 28. edycja Springbank 12YO CS. Leżakowana wyłącznie w beczkach po […]
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Alkohole dnia
sotol
Sotol z Durango, trzy odmiany agawy: texanum, cedrosanum, wheeleri. Zabutelkowany z mocą 43%. Marka należy […]
Alkohole dnia
tequila
Delikatny aromat – słodycz miodu, ziemistość, delikatna nuta korzenna, cynamonowa, kwiatowa, różana, słodka morela, mango. […]