Gruzińskie wina z polską kuchnią

8 grudnia o godzinie 19. Vinisfera.pl zaprasza na kolejne spotkanie poświęcone winom gruzińskim. Jak zwykle – w nieco innej odsłonie. Tym razem będzie okazja przekonać się jak wina gruzińskie pasują do typowych dań z polskiej kuchni. Degustację poprowadzi Mariusz Kapczyński. Miejsce: Krako Slow Wines (ul. Lipowa 6F, Kraków).


Próbowane będą wina m.in. z winiarni: Marani, Kakhuri, Chateau Telavi, Corporation Kindamrauli, Twins, Khareba, Besini, Tibaneli, Askaneli. Wina łączone będą z następującymi daniami: zupa grzybowa, proziaki z masłem czosnkowym, trzema rodzajami pierogów (z mięsem, kapustą/grzybami, ruskie), pstrąg (grillowany i wędzony), gołąbki oraz – to super dodatek – prosiak upieczony przez mistrza kaukaskiego rusztu – Pavla Portojana.
Impreza jest darmowa, przeznaczona tylko dla branży winiarsko-gastronomicznej a więc – importerów, dziennikarzy, blogerów, właścicieli restauracji (wine)barów, etc. Ograniczona `jest ilość miejsc. Zaproszenia obowiązują TYLKO po mailowym potwierdzeniu Państwa zgłoszenia. Prosimy je wysyłać (wraz z informacją jakie media czy firmę się reprezentuje) na adres:
kapczynski@vinisfera.pl.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.