Stock Polska proponuje na zimowe wieczory recepturę rozgrzewającego koktajlu na bazie Żołądkowej Gorzkiej. Łatwy do przygotowania, może być miłym dodatkiem do mroźnej zimy. Smak Żołądkowej Gorzkiej współgra z sokiem jabłkowym, cynamonem i goździkami.
Grzaniec na Żołądkowej Gorzkiej serwowany był w wielu miejscach, m.in. na jarmarkach w: Toruniu, Lublinie, Białymstoku, Łodzi oraz w warszawskiej Hali Gwardii. Działa także w Strefie Grzewczej Żołądkowej Gorzkiej na Stadionie Narodowym – dla amatorów zimowych rozrywek.
Trwa konkurs organizowany przez Żołądkową Gorzką, w którym do wygrania jest pięciodniowy pobyt w Ambasadzie Grzańca, która została zlokalizowana
w klimatycznym domku w polskich górach. Wystarczy wejść na profil Żołądkowej Gorzkiej na Facebooku, napisać wiadomość prywatną, wybrać termin wyjazdu do chatki i odpowiedzieć kreatywnie na pytanie konkursowe.
GRZANIEC NA ŻOŁĄDKOWEJ
Porcja na dwie osoby. Składniki:
Żołądkowa Gorzka Tradycyjna 120 ml
Sok jabłkowy 240 ml
Przyprawy: laska cynamonu i goździki
Jak przygotować?
Do rondelka wlej Żołądkową Gorzką Tradycyjną oraz sok. Dodaj przyprawy do smaku. Zamieszaj i podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Warto również dodać otartą skórkę pomarańczy dla dopełnienia głębi smaku.