Stock Polska proponuje na zimowe wieczory recepturę rozgrzewającego koktajlu na bazie Żołądkowej Gorzkiej. Łatwy do przygotowania, może być miłym dodatkiem do mroźnej zimy. Smak Żołądkowej Gorzkiej współgra z sokiem jabłkowym, cynamonem i goździkami.


Grzaniec na Żołądkowej Gorzkiej serwowany był w wielu miejscach, m.in. na jarmarkach w: Toruniu, Lublinie, Białymstoku, Łodzi oraz w warszawskiej Hali Gwardii. Działa także w Strefie Grzewczej Żołądkowej Gorzkiej na Stadionie Narodowym – dla amatorów zimowych rozrywek.
Trwa konkurs organizowany przez Żołądkową Gorzką, w którym do wygrania jest pięciodniowy pobyt w Ambasadzie Grzańca, która została zlokalizowana
w klimatycznym domku w polskich górach. Wystarczy wejść na profil Żołądkowej Gorzkiej na Facebooku, napisać wiadomość prywatną, wybrać termin wyjazdu do chatki i odpowiedzieć kreatywnie na pytanie konkursowe.

GRZANIEC NA ŻOŁĄDKOWEJ
Porcja na dwie osoby. Składniki:
Żołądkowa Gorzka Tradycyjna 120 ml
Sok jabłkowy 240 ml
Przyprawy: laska cynamonu i goździki
Jak przygotować?
Do rondelka wlej Żołądkową Gorzką Tradycyjną oraz sok. Dodaj przyprawy do smaku. Zamieszaj i podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Warto również dodać otartą skórkę pomarańczy dla dopełnienia głębi smaku.

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail