Haku

japońska wódka z ryżu, produkowana w zakładzie Suntory. Fermentacja i pierwsza destylacja w alembikach odbywa się w zakładzie w Kagoshima. Do fermentacji wykorzystywane są japońskie drożdże koji. Potem odbywa się jeszcze jedna destylacja w alembiku i w kolumnie oraz filtracja przez węgiel z bambusów. Butelkowana z mocą 40%. Haku znaczy po japońsku biały. Aromat butwiejącego ziarna i cukru. Smak słodki, cukrowy, finisz tak samo słodki i nijaki.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.