Hyakunen no Kodoku

(百年の孤独) japońska nazwa oznacza Sto lat samotności, odwołuje się do słynnej powieści Marqueza. To najwyższej klasy shochu wytwarzane z ekologicznie uprawianego jęczmienia, fermentowane z udziałem drożdży koji. Wytwarzane w technologii z XVIII wieku, jednokrotnie destylowane w alembiku, starzone w dębowych beczkach przez okres 3-5 lat. Butelkowane z mocą 40%. Aromat słodki, dużo wanilin z dębiny jak w whisky. Smak nieco przydymiony, wędzony. I czuć drożdże. Producentem jest Kuroki Honten Distillery z Kyushu, prefektura Miyazaki.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.