Blisko sto zgłoszeń ze wszystkich kontynentów poza Antarktydą! Pierwszy konkurs Warsaw Spirits Competition zapowiada się imponująco. 18 września o godzinie 13.00 w restauracji Zoni do ślepej degustacji przystąpi jury w składzie: Aleksander Baron, Łukasz Czajka, Łukasz Gołębiewski i Łukasz Klesyk. Alkohole będą oceniane w siedemnastu kategoriach według następujących kryteriów: aromat (do zdobycia 30 punktów), smak (30), finisz (30) i całościowe wrażenie (10), na które składają się takie elementy jak harmonia czy nowatorstwo, to znaczy, że nawet kontrastowo poustawiane smaki i aromaty mogą dostać wysoką ocenę, jeżeli będą interesujące i innowacyjne.
Alkohole zostaną nagrodzone medalami: Silver dla próbek o łącznej nocie co najmniej 70, Gold dla próbek o łącznej nocie co najmniej 80 oraz Double Gold dla próbek o najwyższej łącznej nocie w każdej kategorii.


Wręczenie medali odbędzie się 3 października o godz. 14.00, podczas uroczystej gali z udziałem laureatów i mediów, w restauracji Winsky Wine & Whisky w Warszawie.

Komentarze

Komentarze

      • To sie domyslam bo wiecej niz 5 probek za jednym posiedzeniem nie ma najmniejszego sensu trzeba sobie zrobic przerwe wypic kawe lub jabko zjesc i kolejna tura przy tej ilosc to potrwa troche:) uchyl rabka tajemnicy zglosil ktos cos.mojego?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail