marka sambuki (Gran Sambuca Itaca) oferowanej przez firmę z Majorki Antonio Nadal, która firmuje ten trunek, nie informując czy powstał on na hiszpańskiej wyspie, czy też we Włoszech, a na Majorce jest jedynie brandowany i butelkowany. Nietypowym zabiegiem marketingowym jest zaoferowanie tej sambuki w czterech różnych kolorach, z których każdy różni się nieco smakiem. Żółta jest bardzo słodka, z nutami szafronu, czarna jest bardziej aromatyczna, również słodka, ale z nutą lukrecji, czerwona jest mniej słodka, za to z posmakiem truskawek oraz wanilii, w niebieskiej można odkryć posmak jagód, jest równie słodka jak żółta i wreszcie biała – najbardziej wytrawna, o wyraźnym smaku anyżu. Wszystkie mają 38%, różnice w smaku są minimalne, różnice w kolorze trunku – bardzo wyraźne. 

Komentarze

Autor: Disorder

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail