wśród botaników (maceracja i redestylacja) są: jałowiec, kolendra, korzeń i ziarna dzięgla, cynamonowiec, pieprz kubeba, migdały, gałka muszkatołowa, anyż, tymianek i cytryny. Destylacja w serbskim aparacie o pojemności 150 l o nazwie Paul. Wypuszczono 150 butelek. Aromat tłusty, warzywny i ziołowy, w znacznym stopniu zbudowany na dzięglu i kolendrze, wyraźnie też wyczuwalna świeża, soczysta cytryna. W smaku dzięgiel także wyraźny, ale już nie są to pierwsze skrzypce, na przód wychodzi jałowiec, tymianek i pieprz, są też nuty mięty, szałwii i bardzo dużo cytryny, a nawet bardziej limonki. Finisz wyrazisty, ostry, jałowcowy, nieco tłusty, dużo cytryny, limonki, jałowca, zioła prowansalskie i delikatna anyżowo-lukrecjowa słodycz. Ciekawie zbudowany gin. Moc – 40%.
