Diageo wypuszcza whisky Lagavulin 25YO z okazji 200-lecia powstania destylarni i jest ukłonem w kierunku wszystkich, którzy pracowali tutaj w okresie dwóch wieków. Jak rekomenduje producent, aromat i smak jest bogaty, złożony i intensywny – suszone figi, daktyle, śliwki, dąb, wędzone mięso, miód, eukaliptus, skórka pomarańczy. Whisky leżakowała w beczkach po sherry, butelkowana jest z mocą beczki. Do sprzedaży trafi tylko 8 tys. butelek 0,7 l, w cenie 966 euro. Na cześć obchodów i w hołdzie dla opisującego w XIX wieku szkockie destylarnie Alfreda Barnarda, wypuszczono również limitowaną edycję Lagavulin 8YO (tylko w sprzedaży wolnocłowej). Maturacja w beczkach z amerykańskiego dębu ponownego napełnienia. Smak mięty, ciemnej czekolady z nutami zwęglonego drewna, słodyczy, ale też z elementami dymnymi. Cena 72 euro.