4 kwietnia Albertina Restaurant & Wine wspólnie z Dionizos.com zaprasza na kolejną kolację degustacyjną w wykonaniu szefa kuchni Grzegorza Fica. Tym razem będzie gościć w restauracji hiszpańska winnica Bodegas Toro Albalá, która powstała w roku 1922, a swoją sławę zawdzięcza długowiecznym, dojrzewającym kilkadziesiąt lat w dębie winom wzmacnianym. O winach i filozofii ich powstawania opowie Pani Claudia Asencio, przedstawiciel winnicy.
Lista win: Dos Claveles 2018, Fino Pasado, Palo Cortado En rama (Solera 20years), Don PX Viejas Cosechas 1973, Don PX Convento Selección 1958, Don PX Convento Selección 1931, Amontillado Marqués de Poley 1951. Menu: tatar z kraba / awokado / jabłko / sos sojowy / chips z dyni / chili; cielęcina / marynowany tuńczyk / anchois; głowizna z mangalicy / konfitura z jabłek z żubrówką / kalarepa marynowana w occie z czarnego bzu; intermezzo: sorbet z czekolady / granita z mięty (lody truskawkowe); suszony jeleń / polskie sery (owczy, kozi, krowi) / wędzony boczek z dzika; trzy czekolady. Miejsce: ul. Dominikańska 3, Kraków. Cena: 170 zł.