Tym filmem rozpoczynamy prezentację tegorocznych laureatów konkursu Warsaw Spirits Competition. Zaczynamy od Rafała Dzilińskiego i jego Nalewkarni Longinus, która zdobyła Grand Prix konkursu, Nalewka z Orzecha Włoskiego otrzymała od jurorów notę 96,2 na 100 punktów.

Komentarze

Komentarze

  1. Miło się słucha człowieka z pasją:) ma Pan rację orzech jest ciężki ale wdzięczny z czasem, ja pamiętam że moja orzechowa też jakąś nagrodę zgarnęła:) co do agrestu ciężka sprawa owoc z alkoholem słabo reaguje mi każda próba się nie sprawdziła chodź pomysł jest świetny bo nigdy nie widziałem nalewek z agrestu na rynku. Taki pomysł na szybko jak by wykorzystać tylko skórki agrestu? Końcowa kwestia to starzenie w dębie… Nalewek owocowych raczej bym unikał prędzej w glinie… Dąb się sprawdza w trwałych smakach owoce po kilku latach jak sam Pan wspomniał zmieniają smak… Jednak jak potrzebowałem posmak dębu w jakimś produkcie do którego to pasowało np. pigwa to tylko część nalewu była leżakowana w dębie i potem w odpowiedniej proporcji dodawana. Pewnie nie uda mi się kupić tej orzechowej z konkursu a szkoda 🙁 będę się rozglądał może się akurat trafi. Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail