1 lipca w Kita Koguta odbyła się degustacja niemieckich likierów firmy Kreuzritter. To luksusowa marka, stworzona w 2005 roku przez Fryderyka Kiene, który stworzył też kolekcję ginów Madame Geneva. Nazwa i herb odwołują się do Zakonu NMP, czyli Krzyżaków. Marka powstała w Steinfeld w Zachodnich Niemczech, niedaleko Bremy. W styczniu 2019 roku została przejęta przez firmę Krugman, która wytwarza alkohole od 1867 roku, specjalizując się głównie w prostych sznapsach i kornach.
Uczestnicy spotkania mieli okazję spróbowania pięciu likierów: Basilico Elixirum (20%) to głównie nuty bazylii i cytryny, Gold Engel (20%) to czarny bez, lukrecja i szałwia, Herzadame (21%) to czarny bez, czarna jagoda, tarnina, mięta i cytryna. Kreuzritter (30%) to mieszanka 58 ziół, typowy digestif oraz Drei Ling (38,3%) akwawit, do którego wykorzystano: kmin, koper i koper włoski, anyż, goździki, kolendra, trawa cytrynowa, korzeń irysa, rumianek, bazowym alkoholem jest ośmioletnia brandy, do tego spirytus z: pszenicy, jęczmienia, żyta.