Producent tequili Ocho otworzył nową destylarnię i centrum dla zwiedzających w Jalisco. Nowa lokalizacja, zwana Los Alambiques, znajduje się na wzgórzu wśród pól agawy, z których roztacza się widok na Arandas. Teren znany jest jako El Cerro del Gallo i należał do Dona Felipe Camareny, czyli dziadka obecnego mistrza destylacji Carlosa Camareny. Obiekt obejmuje również kantynę i restaurację nazwaną „La Cantina de Don Tomas”, na cześć zmarłego w kwietniu 2021 roku współzałożyciela Ocho, Tomasa Estesa.
Marka Tequila Ocho powstała w 2008 roku w wyniku współpracy pomiędzy Tomasem Estes i rodziną Camarena, która produkuje Tequila Tapatio. Obecnie sprzedawana jest w ponad 20 krajach.
Nowa lokalizacja zwiększa moce produkcyjne, zapewniając jednocześnie niezmienność tradycyjnych procesów produkcyjnych. Agawa jest powoli pieczona w kamiennych piecach przez 48 godzin, a następnie chłodzona w piecach przez dodatkowe 24 godziny. Następnie jest kruszona i fermentowana w drewnianych kadziach. Przefermentowany sok z agawy jest poddawany podwójnej destylacji, najpierw w nierdzewnym alembiku z miedzianymi elementami, a następnie w małym, w pełni miedzianym alembiku. Linia rozlewnicza jest nadzorowana przez ponad 100 pracowników, którzy naklejają etykiety i ręcznie sprawdzają butelki. Pozostałości włókien agawy i wywaru z produkcji są wykorzystywane do kompostu, który wraca na pola agawy rodziny Camarena jako nawóz. Wszystkie materiały opakowaniowe niewykorzystane w produkcie końcowym są poddawane recyklingowi. Firma planuje również odzyskiwanie wody deszczowej i wykorzystanie paneli słonecznych do wytwarzania energii elektrycznej.