Degustacja wódek Gutt
Na rynku pojawiły się trzy odmiany smakowe nowej wódki Gutt. Są to: Pepper (pieprzówka), Herbal […]
Degustacja wódek Gutt Czytaj więcej ⟶
Na rynku pojawiły się trzy odmiany smakowe nowej wódki Gutt. Są to: Pepper (pieprzówka), Herbal […]
Degustacja wódek Gutt Czytaj więcej ⟶
Gorzelnia parowa została wybudowana około 1901 roku. Produkowała oczyszczony alkohol etylowy metodą fermentacyjną z ziemniaków,
Stara gorzelnia rolnicza w Janowie koło Mińska Mazowieckiego Czytaj więcej ⟶
Dziś degustuję nowy produkt firmy AWW z Kalisza, powstający po części na podstawie dawnych receptur
Wieczór z Ratafią Czytaj więcej ⟶
Wstrząsająca książka, opowiadająca o wpływie wódki na politykę Rosji carskiej, w czasach ZSRR i współcześnie.
Imperium wódki. Alkohol, władza i polityka w carskiej Rosji Czytaj więcej ⟶
Tomatin 36YO leżakowała w beczce po bourbonie i sherry oloroso. Na rynku pojawi się jedynie
Tomatin wypuszcza whisky 36YO Czytaj więcej ⟶
Firma JSC Sarajishvili wprowadza na polski rynek nową brandy w klasie VS pod nazwą David.
Nowa brandy na polskim rynku Czytaj więcej ⟶
Książkę Bogumiła Rychlaka i Andrzeja Przecherki „Nalewki nalewkarzy” wylosowali: Karolina Kuzak Dominika Górnicz Krzysztof Sowiński
Rozstrzygnięcie konkursu #23 Czytaj więcej ⟶
wódka gatunkowa, której receptura powstała w Warszawskiej Wytwórni Wódek Koneser. Niegdyś na trawie żubrowej o
Już w sprzedaży jest książka Bogumiła Rychlaka i Andrzeja Przecherki „Nalewki nalewkarzy”, pierwsza publikacji w
Nalewki nalewkarzy Czytaj więcej ⟶