Prognozowany wzrost sprzedaży nalewek i likierów
Konsumenci nalewek i likierów to prawie sześciomilionowa grupa, 69% dorosłych obywateli pije je raz w […]
Prognozowany wzrost sprzedaży nalewek i likierów Czytaj więcej ⟶
Konsumenci nalewek i likierów to prawie sześciomilionowa grupa, 69% dorosłych obywateli pije je raz w […]
Prognozowany wzrost sprzedaży nalewek i likierów Czytaj więcej ⟶
Autor przez lata zajmował się naukowo chemią i fizyką, ale jego pasją było gorzelnictwo. Gdy
John Stone: Making Gine & Vodka. A professional Guide for Amateur Distillers Czytaj więcej ⟶
Na blogu o alkoholach, drinkach i sztuce barmańskiej Moje-Drinki.pl ukazała się recenzja książki „Wódka”. Wnikliwie
Moje-Drinki.pl o „Wódce” Czytaj więcej ⟶
Pierwsza w Polsce i jedna z pionierskich na świecie tak obszernych publikacji poświęconych wódce (a
Wódka – Biblioteczka Konesera Czytaj więcej ⟶
W Polsce whisky ma coraz liczniejszą grupę miłośników. Whisky postrzegana jest jako alkohol klasy wyższej
Polacy uważają whisky za trunek premium Czytaj więcej ⟶
Pejsachówka, czy szerzej pejsachowe trunki (najczęściej śliwowica, ale też koszerna wódka melasowa), w latach II
koniak z długą tradycją, ale obecnie znany głównie na rynkach azjatyckich i rosyjskim, dokąd trafia
Na południowym-wschodzie Irlandii w miasteczku Cappoquin, hrabstwie Waterford, ok. 60 km od miasta Waterford, najstarszego na
Nowa destylarnia w Irlandii Czytaj więcej ⟶
Andrzej Fiedoruk to człowiek-instytucja jeśli chodzi o nalewki – ich historię, konteksty kulturowe i receptury.
Nalewki domowe Czytaj więcej ⟶