O rakiji raz jeszcze
Pisałem kiedyś kartkę z podróży o rakijach bułgarskich, teraz czas na serbskie. Nieocenionym źródłem informacji […]
O rakiji raz jeszcze Czytaj więcej ⟶
Pisałem kiedyś kartkę z podróży o rakijach bułgarskich, teraz czas na serbskie. Nieocenionym źródłem informacji […]
O rakiji raz jeszcze Czytaj więcej ⟶
niemiecki likier ziołowo-korzenny (kräuterlikör), zdecydowanie gorzki i mocny (44%), o smaku piołunu, melisy, waleriany, dość
likier ziołowy firmy Absthof z Magdeburga, jednak jego receptura jest starsza, pochodzi z 1862 roku
Aechter Brocken Czytaj więcej ⟶
rodzinna gorzelnia z San Daniele del Friuli, specjalizująca się w produkcji grappy i likierów. Ich
Adelia di Fant Czytaj więcej ⟶
Poniedziałkowy wieczór, jestem sam w raju. W raju najlepiej czuję się samemu, to znaczy nie
gorzelnia z Magdeburga, założona w 1924 roku, choc przez cztery pierwsze lata działała wyłącznie jako
tania i dość popularna brandy typu VSOP, destylowana we Francji, rozprowadzana w Polsce przez Vinpol
ciekawy produkt znanej czeskiej destylarni Palírna U Zeleného Stromu w Prostějov, wódka o mocy 42%,
42 Blend Vodka Czytaj więcej ⟶
marka greckich alkoholi. 10 Deka Raki to tsikoudii, brandy z wytłoków winogron z wyspy Kreta,
polsko-rosyjskie przedsięwzięcie, linia ciekawych wódek destylowanych w Kaliningradzie w gorzelni Itar dla firmy AG Corporation