Alkohole kwietnia 2014
Kwiecień był bardziej oszczędny w smaki i łatwiej było dokonać wyboru, mniej jest też kategorii […]
Alkohole kwietnia 2014 Czytaj więcej ⟶
Kwiecień był bardziej oszczędny w smaki i łatwiej było dokonać wyboru, mniej jest też kategorii […]
Alkohole kwietnia 2014 Czytaj więcej ⟶
wysokiej klasy rum z Barbadosu, butelkowany przez francuską firmę Ferrand, znaną z koniaków Pierre Ferrand
Firma Michter’s chwali się, że była pierwszą gorzelnią whiskey w Ameryce, choć do tytułu tego
Degustacja whiskey Michter’s Czytaj więcej ⟶
to tradycyjne holenderskie ciasteczko, wafel z syropem. Dodaje się do nich karmel i cynamon. Tak
Książka Charlesa MacLeana „Whisky” przypomina przewodnik turystyczny i oprowadza czytelnika po świecie whisky. Właśnie po
Charles MacLean o whisky Czytaj więcej ⟶
Słownik zawiera takie hasła jak: kury bite, maślak pstry, podroby cielęce czy szproty popularne w
Słownik towaroznawczy artykułów żywnościowych Czytaj więcej ⟶
marka bawarskiego ginu firmy Penninger, znanej z lokalnych wyrobów alkoholowych, jak: Bärwurz, Blutwurz czy Enzian.
Bez wątpienia jedna z najlepszych książek jakie powstały na temat whisky. Dave Broom pokazuje bogactwo
Wielki atlas świata whisky Czytaj więcej ⟶
marka peruwiańskiego pisco, produkowanego w Ica, jednego z najlepszych na rynku. Producent, firma Bodega San