Grappa del Friuli
inaczej grappa friulana, pochodząca z regionu obejmującego obszar Friuli-Venezia Giulia, czyli od Triestu do Wenecji. […]
Grappa del Friuli Czytaj więcej ⟶
inaczej grappa friulana, pochodząca z regionu obejmującego obszar Friuli-Venezia Giulia, czyli od Triestu do Wenecji. […]
Grappa del Friuli Czytaj więcej ⟶
bardzo popularna w czasach PRL, a obecnie słabo reprezentowana wódka smakowa macerowana ziarnami pieprzu. Bardzo
(Налибоки) marka jednej z najlepszych białoruskich wódek, która filtrowana jest przez złote włókna, jest to
słodki i intensywnie mentholowy francuski likier z mięty pieprzowej o zielonej barwie i mocy 21%,
znana w wielu krajach, popularna zwłaszcza we Francji, marka rumu z Martyniki. Destylarnia powstała pod
likier z naturalnymi olejkami eterycznymi płatków róż uzyskany przez nalew na świeże płatki róż piętnastoletniej
hiszpańska brandy de Jerez, klasy Gran Reserva – starzona przez 15 lat w dębowych beczkach
Cardenal Mendoza Czytaj więcej ⟶
kolekcja pięciu „góralskich” wódek, produkowanych w Nowym Sączu przez firmę Huzar: czysta, miodowa, cytrynowa, wiśniowa
marka niezbyt udanego destylatu zbożowo-jałowcowego belgijskiej firmy P. Bruggeman, sprzedawanego wyłącznie w starzonej wersji Oude
francuska wódka. W wersji czytej jest Poliakov Pure Grain Vodka (37,5%) – trzykrotnie destylowana, bardzo