Galliano
Bardzo słodki likier włoski, produkowany od 1896 roku, sprzedawany w charakterystycznych, długich i wysmukłych butelkach, […]
Bardzo słodki likier włoski, produkowany od 1896 roku, sprzedawany w charakterystycznych, długich i wysmukłych butelkach, […]
produkt Polmosu Siedlce, jak informuje producent jest to nalewka na podlaskich ziołach, mieszanka lubczyku, mięty,
tradycyjny bałkański likier owocowy, robiony z borówki, popularny zwłaszcza na Słowenii, na południu Chorwacji i
lekki, tani i przyjemny gorzki likier ziołowy rodem z Węgier, a konkretnie z Segedynu. Moc
doskonała ziołowa wódka ze Słowacji, robiona z maceratu korzenia goryczki (gencjany) w zbożowym spirytusie, z
doskonały likier z 21 ziół produkowany w Lubiniu przez polskich benedyktynów, w niczym nie ustępuje
włoski likier mleczny z kasztanów jadalnych, wytwarzany w Piemoncie od początku XIX wieku. Jest bardzo
a konkretnie Licor de Cactus, regionalny produkt z wyspy Lanzarote robiony z czerwonych owoców dzikiej
inaczej sljivovica, slivovitz, slivovice, plum brandy, to mocna brandy (rakija) destylowana ze śliwek (w Polsce
bardzo popularna i tania wódka ziołowo-korzenna, wbrew nazwie bardziej słodka niż gorzka, trudno ją porównywać
Żołądkowa Gorzka Czytaj więcej ⟶