Cigánymeggy pálinka
doskonałe węgierskie destylaty robione z dzikich wiśni o lekko słodkawym posmaku i głębokim tle przepalonej […]
Cigánymeggy pálinka Czytaj więcej ⟶
doskonałe węgierskie destylaty robione z dzikich wiśni o lekko słodkawym posmaku i głębokim tle przepalonej […]
Cigánymeggy pálinka Czytaj więcej ⟶
węgierska palona brandy z czarnego bzu, ostra i gorzkawa w smaku, o mdłym zapachu. Czasami
węgierski producent, znany przede wszystkim z wybornej morelowicy – Gönci barackpálinka. Robią też palinki m.in.
Bison Grass Vodka, trzykrotnie destylowana wódka z dodatkiem trawy żubrowej (turówki wonnej), której źdźbło tkwi
doskonały, bardzo wyrazisty w smaku likier piniowy z gałązką sosny wypełniającą wnętrze butelki aż po
Liquer de Bougeons de Sapins Czytaj więcej ⟶
marka cenionych palinek rodem z Gyuli (Gyulai Pálinka Manufaktúra) rozlewanych do charakterystycznych pękatych butelek, często
Báró Harruckern Czytaj więcej ⟶
pod tą prostą nazwą Polmos Siedlce produkuje zupełnie dobrą wódkę o smaku zielonego jabłka (30%),
miłośnicy nalewek używają zazwyczaj tej nazwy dla zalewów na miodzie wrzosowym, jednak w dawnej Polsce
lekki likier, przypominający w smaku likierowe wina, choć nie ma tu winogron. Robiony wyłącznie z
Pommeau de Normandie Czytaj więcej ⟶
marka likierów produkowanych w Galicji (Hiszpania) przez firmę Campeny. Robione są na bazie brandy z