1531 Handlaget Norsk Aquavit Mild
Akwawit z destylatu ziemniaczanego, z dodatkiem cytrusów, kminku, kopru, produkowany w Det Norske Brenneri. Rok […]
1531 Handlaget Norsk Aquavit Mild Czytaj więcej ⟶
Akwawit z destylatu ziemniaczanego, z dodatkiem cytrusów, kminku, kopru, produkowany w Det Norske Brenneri. Rok […]
1531 Handlaget Norsk Aquavit Mild Czytaj więcej ⟶
17 maja odbędzie się VII Whisky Day Cracow. W programie przewidziano: degustacje, panele dyskusyjne, warsztaty.
VII Whisky Day Cracow Czytaj więcej ⟶
W marcu spróbowałem 278 nowych alkoholi. Tak duża liczba nowości, to przede wszystkim pokłosie targów
Alkohole marca 2025 Czytaj więcej ⟶
W marcu trafiło do mnie 18 nowych butelek od polskich producentów, z czego część przedpremierowo,
4 kwietnia Dom Whisky zaprasza o godz. 18.00 na degustację Nikka – Masataka Taketsuru: Ojciec
Degustacja Nikka Czytaj więcej ⟶
Jednokrotna destylacja na małym portugalskim alembiku, lokalne koreańskie botaniki, poza lokalnym jałowcem są tu m.in.:
Buja Gin Jansori Batch 0011 Czytaj więcej ⟶
Mongolska wódka, destylowana z pszenicy ozimej, filtrowana przez kryształy granitu. Klasyczna moc 40%. Aromat delikatny,
W uroczym winiarskim miasteczku Bergheim, wśród starych szachulcowych domów typowych dla Alzacji, znajduje się m.in.
Wizyta w Maison Muller Deiss Czytaj więcej ⟶
Single malt z destylarni Kurayoshi, zabutelkowana z mocą 43%. Zapach jak w prawosławnej cerkwi –
Matsui The Peated Czytaj więcej ⟶
Rodzinna destylarnia z wioski Candelaria Yegole, za destylację odpowiada Vicente Sanchez Parada. Dziesięć dni fermentacji
Rey Campero Pechuga de Codorniz Agave Angustifolia 2021 Czytaj więcej ⟶