mała rodzinna destylarnia z Kentucky, z miasteczka Pembroke, działająca od 2009 roku. Destylują własne zboża w myśl zasady grain to glass. Jest to lokalna, biała kukurydza. Założycielami gorzelni są Paul i Merry Beth (stąd nazwa MB). Merry ma polskie korzenie, jej panieńskie nazwisko to Tomaszewska. Zatrudniają 14 osób. Są otwarci dla zwiedzających, uczestniczą w programie Kentucky Bourbon Craft Trail.
Gama produktów to: młody bourbon MBR, butelkowany w zależności od beczki z mocą 51-54%, dojrzewający w małych beczkach, które szybko dają dużo tanin, krótko starzona w trzeci lub czwarty raz napełnianych beczkach po bourbonie Kentucky Black Patch Whiskey, bimber o mocy 50% True Kentucky Shine oraz o mocy 45% Kentucky White Dog, jak również bardzo krótko przechowywany w bardzo mocno wypalonych beczkach Kentucky Black Dog. na bazie bimbru robią liczne owocowe likiery.