Metaxa Honey Shot

Be a Bee – kiss your Honey! – takim hasłem Metaxa zaskakuje polskich konsumentów. Tym razem zachęcając ich do spróbowania nowego smaku jaki prezentuje Metaxa Honey Shot . Jego cechy charakterystyczne to zapach naturalnego miodu, bursztynowa barwa oraz łagodny smak. Do produkcji wykorzystano brandy Metaxa 5 i greckiego miodu z bardzo słonecznego regionu, gdzie rośnie wiele roślin, ziół i kwiatów, wykorzystywanych do jego produkcji. Jest to miód najwyższej jakości, o niepowtarzalnym aromacie, gęstej konsystencji oraz bogaty w wartości odżywcze. Grecja jest głównym producentem miodu na świcie, z tysiącletnią tradycją i bogatym doświadczeniem.


Miód używany do Metaxy Honey Shot pochodzi z północnego Peloponezu, z regionu Egio, który leży 800 metrów n.p.m. Powstaje z kwiatów jodły, kasztanowca, jabłoni, głogu oraz dzikich róż. Jest on także selekcjonowany przez Mistrza Metaxy – Costasa Raptisa. Co ciekawe, miód pochodzi z tych samych gór Peloponezu co płatki róży, których Costas Raptis używa do swojego sekretnego bukietu ziół przy tworzeniu Metaxy.
Metaxa Honey Shot ma delikatnie bursztynową barwę, ze złotymi refleksami. Jej bukiet to: plastry miodu, kwiat pomarańczy, jaśmin i morela, a zawartość alkoholu wynosi 30%.
– Metaxa Honey skierowana jest do nietuzinkowych i niezależnych ludzi, zarówno kobiet jak i mężczyzn, którzy otwarci są na nowe smaki i wysoką jakość trunku. Pamiętajmy, także, że Metaxa 5 Gwiazdek jest w Polsce flagowym produktem marki. Od teraz również dostępna jest jako baza miodowej wersji smakowej, która idealnie pasuje do łagodności Metaxy – mówi Michał Bitner Senior Brand Manager Marki Metaxa w Polsce.
Metaxa Honey Shot to także wyjątkowa butelka. Zachowuje dobrze znany konsumentom, kształt butelki Metaxy, ale posiada także szereg detali, jak: kropla miodu na złotej etykiecie, której kolor charakteryzuje bogatość smaku i blask miodu. Zaś brązowa nakrętka i pasek na etykiecie nawiązują do intensywności aromatu. Rekomendowana cena to 59 PLN.
Metaxa to trunek pochodzący z Grecji. Jej receptura została opracowana w 1888 roku
przez Spyrosa Metaxę. Składniki, które nadają alkoholowi unikalny i rozpoznawalny na całym świecie smak, to przede wszystkim starzone destylaty winne oraz najlepszej jakości wino typu Muscat, połączone z sekretnym zestawem śródziemnomorskich ziół, wśród których znaleźć można macerat z płatków róż.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.