Montelobos

młody mezcal, butelkowany z mocą 43,2%, z organicznych upraw agawy espadín, które opiekano w kamiennym piecu i starto na kamieniu tahona. Fermentacja w sosnowych otwartych beczkach z udziałem wyłącznie dzikich drożdży. Destylacja dwukrotna w miedzianym alembiku o pojemności 300 l, podgrzewanym żywym ogniem. Za markę odpowiada maestro Iván Saldaña, właścicielem jest firma Casa Montelobos z Oaxaca. Aromat bardzo ziemisty. W smaku jednak przyjemnie słodkie, miodowe, choć mocno nasycone drewnem.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.