Nomad

blendowana whisky, butelkowana w Hiszpanii przez znanego producenta sherry i brandy, firmę Gonzalez Byass. Nomad Outland Whisky ma 41,3%, zestawiana jest w Szkocji przez Richarda Patersona jako kupaż ok. 30 destylatów zbożowych i słodowych w wieku od 5 do 8 lat. Po zmieszaniu whisky dojrzewają jeszcze przez trzy lata w Szkocji w beczkach typu butt po sherry. Następnie trunek płynie do Jerez, gdzie trafia na jeszcze jeden rok do beczek po sherry pedro ximénez w piwnicach Gonzalez Byass, gdzie odpowiada za nie mistrz kupażowania Antonio Flores. Wpływ sherry jest bardzo uwypuklony, smakuje jak mocne wino, czuć słodycz sherry, winną pleśń, dębinę, rodzynki oraz tytoń.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.