Firma R&B Distillers, która ma na Wyspie Raasay otwartą w 2014 roku destylarnię szkockiej whisky Isle of Raasay Distillery, kupiła farmę Dhurrie w wiosce Machrihanish w regionie Campbeltown. Jeszcze w tym roku powstaną tu: destylarnia whisky single malt, klub whisky i centrum dla zwiedzających. Destylarnia ma korzystać z własnych upraw jęczmienia, a wywar przeznaczać na użyźnianie ziemi i paszę dla zwierząt (koncepcja farm-to-bottle distillery). Będzie to pierwsza nowa destylarnia w regionie Campbeltown od 180 lat, obecnie w samym mieście działają trzy: Springbank, Glengyle i Glen Scotia. Nowa Machrihanish Distillery będzie produkować 400 tys. l czystego alkoholu rocznie. Kolejną inwestycją panów Bill Dobbie i Alasdair Day, którzy stoją za spółką R&B Distillers, będzie mikrogorzelnia w Coldstream, w regionie Borders. Będzie ona produkować grain whisky, w tym whisky kukurydzianą, wzorowaną na amerykańskim bourbonie. R&B Distillers obecnie zatrudnia 25 osób, w Machrihanish pracę znajdzie kolejnych 20 osób. Ich Isle of Raasay Distillery pierwszą whisky zabutelkowała w listopadzie 2020 roku. Są obecni w 24 krajach.