Nowi na Warsaw Spirits Competition – Aristides

Wśród firm, które zadebiutują w tym roku w konkursie Warsaw Spirits Competition jest butikowa destylarnia z Cypru – Aristides. Robią whisky single malt, gin, wódkę. Aris Aristidou, master distiller i współwłaściciel firmy, zaczynał przygodę z whisky w Missouri w USA w 2008 roku, a na Cyprze destylarnia istnieje od 2016 roku. Mają tu całą linię produkcyjną – od zacierania, przez fermentację, po destylację, starzenie w beczkach i butelkowanie. Wszystkie składniki są z Cypru, jęczmień na whisky jest z okolic Nikozji, sami słodują w małym bębnie, odymiają słód drewnem, które tradycyjnie służy na Cyprze do odymiania wędzonych wędlin. Nazwa ich whisky Kythrea pochodzi od lokalnej odmiany jęczmienia. Szukają dystrybutora w Polsce.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.