Firmą debiutującą w 2025 roku w konkursie Warsaw Spirits Competition jest Porfidio z Meksyku, producent tequili superpremium, ale także m.in.: rumu, whisky, ginu czy likierów na bazie agawy.
Firmę założył w 1990 roku Martin Grassl, który przyjechał do Meksyku z Austrii. Zbudował nowoczesną destylarnię, wyposażoną w aparaty Holstein z Niemiec, kadzi fermentacyjnych z kontrolą temperatury z Włoch, hydrauliczne prasy do agawy z Austrii. Do fermentacji używa stabilnych drożdży z Danii. W 2006 roku firma opracowała opatentowany proces na wyciskanie soku z agawy na zimno cold-pressing (bez gotowania i pasteryzacji), który później jest hydrolizowany za pomocą enzymów (zamiast ciepła). To skutkuje dużo delikatniejszym oraz przyjemniejszym destylatem z agawy, który zawiera poniżej 50 mg metanolu, zamiast początkowego 250 mg lub więcej. Wszystkie tequile są starzone w dziewiczych beczkach.
Gama produktów to m.in. tequila añejo i reposado, rumy z Meksyku i Martyniki, whisky single malt z Australii, niezwykły ginb The.Juniper.Tree Virgin Cask Aged Gin, gdzie wśród botaników mamy: świeże jagody jałowca zbierane na meksykańskiej pustyni, smoczy owoc, agawę i kwiaty opuncji. Gotowy destylat jest redukowany do mocy 47% niefermentowanym sokiem z łodygi agawy. Następnie leżakuje przez pięć lat w dziewiczych beczkach słodkiego kasztanowca. Butelkują pierwsze na świecie shōchū z agawy, w planie jest własne baijiu.